24 ianuarie 2008

Zvon de singuratate

Si iar incepe sa bata un vant de plecare prin mintea mea. Vine tocmai din departari, de sus, de pe creste, din bezna noptii si aduce cu el zvon de singuratate. Oare cat timp va mai bate? Deie Domnul sa bata pana la moarte! Ce bucurie sa lasi pamantul de sub picioare in urma si sa pleci! Sa tai sforile care te leaga de certitudine si sa pornesti. Sa privesti in urma ta si sa vezi oamenii si locurile pe care le iubesti cum se indeparteaza!
Dumnezeul meu este un locuitor al muntilor: sever, necrutator, invelit cu piei de fiara salbatica, ucisa de mana lui, cu securea la cingatoare, un barbar iesit din salbaticie. Cu securea isi croieste drum spre nima mea si incearca sa intre.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Fericit sa te-aud !
Se misca Marea Singuratate, cea care cu adevarat ne aduce impreuna; fumul urca spre Cel invelit in piei de fiara.

Claudiu Craciun spunea...

Fericit sa te aud si eu. In cateva minute, un fel de continuare "Despre singuratate..." pe celalat blog al meu. Pt citire, click pe "Amintiri si ganduri" (sub textul galben)

Anonim spunea...

Deie Domnul sa bata pana la moarte! Intr-adevar, acest elan vital din noi este singurul ce ne mai tine aproape de noi insine. Societatea asta in care traim tinde sa rationalizeze omul, nu ii mai lasa timp sa viseze, sa se aplece asupra propriilor sentimente. Ii ia convingerea ca atunci cand iti doresti sincer un lucru, se indeplineste. Concentrarea prea mare asupra unor lucruri pe care societatea le impune, stresul si oboseala continua, ne instraineaza de fapt de lucrurile simple care ne ar putea face cu adevarat fericiti.

Ma bucur ca vine vara si sper sa fac din ea cea mai reusita vacanta. E bine, asta zic in fiecare an:). Spuneai despre calitatea rucsacului de drumetie. Un rucsac neconfortabil te ar putea face sa simti greutatea echipamentului mai mare decat este in realitate? Care sunt caracteristicile rucsacului ideal? Cred ca voi avea nevoie de asta... :)

Claudiu Craciun spunea...

Un rucsac neconfortabil si incomod, categoric te face sa simti greutatea mai rau decat ai dori si sa ai si multe suferinte fizice.
Rucsacul trebuie sa fie construit in asa fel incat sa nu tii toata greutatea pe umar. cea mai mare parte a greutatii trebuie tinuta pe solduri, pt asta rucsacurile "bune" au toate si un brau pe care il strangi in jurul taliei si astfel iti va fi mai usor. vei vedea!
UN RUCSAC GREU, CU NISTE CURELE INCOMODE, VA FACE CA DUPA PRIMA ORA DE MERS UMERII SA TE DOARA FOARTE RAU, IAR DE AICI INCOLO, FIECARE CLIPA SA FIE UN CHIN.
Un rucsac bun, trebuie sa aiba spatele facut in asa fel incat sa existe ventilatie, pt a se elimina disconfortul termic. Nu recomand tricouri din bumbac atunci cand se merge mult, pe caldura, cu rucsac greu in spate. Tricoul se va uda de la transpiratie, va ramane toata ziua ud in spate, va fi rece in spate dupa fiecare popas si va face si cute, care pot sa deranjeze...
Ar fi atat de mjulte de zis!
Iti recomand sa citesti si ce scrie in acest link http://www.craimont.ro/magazin.php?page=Rucsaci&id_catalog=7
Dai copy, apoi paste in browserul tau de internet.
Prea multe ar fi de zis ca sa pot sa le pun intr-un comentariu, aici.
iti recomand sa te uiti si pe site-uri ale magazinelor specializate pt mune, ba chiar sa vizitezi unul. sa atingi un rucsac bun, sa-l probezi in spate. Si apoi vei intelege. Iar daca vei lua unul, pe parcurs vei intelege ca a meritat fiecare leu platit...